2018. augusztus 15., szerda

Tea Book Tag

Saját rajz, képregény részlet.
Moro már több, mint egy hónapja meghívott erre a Tag-re,de most végre van időm kitölteni. Túl vagyok életem legkomolyabb és legnagyobb megrendelésén, ami rengeteg időmbe és energiámba telt, így sajnos hanyagolnom kellett a blogolást. De most bepótolom a hiányosságot, szóval lássuk is ezt a remek Tag-et. Egyébként imádom a teákat, de csak télen. Akkor olyan mennyiségben megiszom belőlük, hogy nyáron látni se bírom. Anyukám nagyon finom teát főzött, de már nekem is majdnem sikerült eltalálnom azt az arányt, ami hasonlít az övéhez. 

Instant tea - A legrövidebb könyv, amit mostanában olvastál
J. R.R. Tolkien-A hobbit

Barátomtól és a tesójától ezt kaptam névnapomra és hát nem egy nagy terjedelmű regény(sajnos) a maga 306 oldalával. Minden elfoglaltságom ellenére sajnos nagyon hamar kiolvastam. Valamiért A hobbit egyébként is közelebb áll a szívemhez, A gyűrűk ura trilógia annyira nem tetszett, mint A hobbit. Lehet azért, mert ezt láttam hamarabb filmben és játszottam a Lego játékkal is.
A könyv nagyon érdekes volt, tele izgalmakkal és egy szerethető szőrös lábú hobbittal.



Zöld tea - Egy könyv, zöld borítóval
Arthur Golden-Egy gésa emlékiratai

Ez a könyv volt az első, amit a gésákról olvastam. A könyvtári példány egy régi kiadású darab volt, aminek a borítója fűzöld volt, ezért egyből ez a könyv ugrott be a zöld borítóról. Imádtam olvasni, elég fiatal voltam, amikor elkezdtem, de akkor annyira lenyűgözött ez a világ, hogy a könyvtárban fellelhető összes gésás könyvet elolvastam. Igaz,hogy a filmet hamarabb láttam és talán jobb is, mert így nem volt akkora csalódás a könyv után. Így a könyv óriási meglepetés volt a filmhez képest és általa egy teljesen új, addig számomra ismeretlen világ tárult fel előttem.

Forró citromos tea mézzel - Egy könyv, ami átmelegíti a lelked
Gergely Márta-Szöszi

Egy keserédes történet egy kislányról, aki az olvasó szemei előtt cseperedik nővé és érik felnőtté. Egy lány, aki senkinek nem kell, aki keresi a helyét a világban és keresi a szeretetet, ami ott van végig az orra előtt. Egy régi pöttyös könyv ez,de mégis olyan sok minden van benne. Rettenetesen sajnáltam Szöszit és közben teljesen megszerettem. Egy édes történet szomorkás hangvétellel. Imádtam.

Ötórai tea - Egy könyv, amit angolul, vagy más idegen nyelven olvastál

Sajnos még nem vettem rá magam, hogy idegen nyelven elolvassak valamit. Németből van nyelvvizsgám, de olyan szinten nem használom a nyelvet,  hogy szinte mindent elfelejtettem. Az angolt jobban értem, de nincs bátorságom elolvasni egy könyvet, mert nem hiszem, hogy menne. Inkább csak mangákat olvasok angolul, de azokból elég sokat. Azért egy manga nyelvezete nem egy regény, lássuk be.

Gyógytea - Egy könyv, amit kényszerből olvastál
Mikszáth Kálmán- Szent Péter esernyője

Igazából ideírhatnám az összes kötelezőt(amit elolvastam), de azért választottam ezt, mert ez a könyv egy pozitív csalódás volt. Hetedikben volt nekünk kötelező és csak azért kezdtem el, mert nem volt hosszú. De annyira megtetszett amikor beleolvastam, hogy végül egy-két nap alatt kivégeztem.
Nagyon humoros, a babonás embereket zseniálisan kifigurázó könyv.

Fekete tea - Egy olyan akciódús könyv, amin nem tudnál elaludni
Jókai Mór-Kárpáthy Zoltán

Valamiért annyira tetszett és annyira izgatta a fantáziámat, hogy miként végződik Zoltán története, hogy egyszerűen addig nem aludtam el, amíg a végére nem jártam. Amit persze másnap nagyon megbántam, mert hajnalig olvastam és a suliban azt se tudtam, hogy hol vagyok.
Igaz, hogy olvastam ennél már sokkal de sokkal akciódúsabb könyveket is, de egyszerűen nem tudtam letenni. Főleg amikor a végén kezdtek összeérni a szálak. Valamiért nagyon izgalmas volt nekem.

Kalinka Szamovár - Egy könyv, amit csak az alkohol tett volna elviselhetőbbé

Egyszer kölcsönbe kaptam egy könyvet az osztálytársamtól, hogy húúú ez nekem mennyire fog tetszeni. Fel is vontam erre a szemöldököm, mert már akkor is inkább az életrajzi, szépirodalmi művek érdekeltek. De adtam egy esélyt a könyvnek, aminek se a szerzőjére, de a címére nem emlékszem. Azt tudom, hogy egy borzalmas vámpír sztori akart volna kikerekedni belőle, de 60 oldalnyi tömény kínszenvedés után letettem a könyvet. Azt tudom, hogy vörös pöttyös volt, de annyi helyesírási hibát én még nem láttam egy könyvben. A mondatok kuszák voltak, a megfogalmazás pedig valami pocsék. Úgyhogy udvariasan közöltem az osztálytársammal, hogy köszönöm, de nem kérek belőle és visszaadtam neki. Kár, hogy nem emlékszem a címére, de azt hiszem olyan nagy dolgot nem hagytam ki vele, és szerintem ti sem. :')

Köszönöm a jelölést Moronak, nagyon jó kis Tag volt ez is.
Kihívottam: Henna

4 megjegyzés:

  1. Szia!

    Hű ez nagyon izgi! Köszönöm, hogy rám gondoltál! :)
    Még vár egy-két hasonló kihívás rám, de ezt is hamarosan sorra fogom keríteni, ígérem. :)

    Henna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Szívesen, remélem örömöd leled majd a kitöltésében. Kíváncsian várom a válaszaidat. ^^

      Törlés
    2. Szia!

      Jobb később, mint soha! :D Végre eljutottam odáig, hogy eleget tegyek a kihívásodnak! ;) Élveztem a kérdéseket, köszönöm őket!

      Henna

      Törlés
    3. Szia!

      Örülök, hogy kitöltötted és élvezted. Mindjárt be is kukkantok hozzád. Köszönöm, hogy szóltál! ^^

      Törlés