2020. január 12., vasárnap

Youkai anime ajánlók #3

Elkészültem a youkaios anime ajánlóm harmadik és egyben utolsó részével. 
ABC sorrendben fogok haladni az animékkel és mindet csillagokkal fogom értékelni egy 1-5-ig terjedő skálán. A pontozásban figyelembe veszem a történetet, a grafikát, a zenét és azt, hogy bennem milyen érzéseket váltott ki az adott mű. Így hát nagyon szubjektív lesz a lista és a pontozás, de remélem sikerül majd néhány jó animét megismertetni veletek.

Noragami
Főhősunk Yato, az ex-hadisten, akinek létezése sajnálatos módon elfelejtődött. Legfőbb célja, hogy követőket szerezzen és neki is megadassék egy saját szentély. Emiatt kezd el aprópénzért cserébe kívánságokat teljesíteni. Belebotlik egy középiskolás lányba is, akit Hiyorinak hívnak. A lány elsőre tök átlagosnak tűnik, de egy baleset folytán képes lesz kilépni a testéből és szellemként létezni. A kis csapat harmadik tagjaként, pedig Yukitne-t köszönthetjük, aki végül Yato fegyverévé válik. Ennek a fura társaságnak kísérhetjük végig a kalandjait, szenvedéseit és az eleinte kicsit humoros anime egyre jobban elmélyül és megragadja a nézők figyelmét. Természetesen feltűnik egy negatív erő is, amely Yatoékat veszi célba az istenség múltja miatt... A grafika szép, a dalok fülbemászóak. Nagyon nagy kedvencem ez a mű és a második évadban sem csalódtam, ami az első történetszálát veszi fel. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a humoros, olykor komoly sztorikat istenekkel, youkaiokkal és némi romantikával fűszerezve.
Értékelés:

Nurarihyon no Mago
Főhősünk Nura Rikuo, aki egy korántsem átlagos 12 éves fiú. Ereiben negyedrészt youkai vér csörgedezik, emiatt látja ezeket a lényeket. Ráadásul nagyapja a youkai klán vezére, így a fiú az ő örököse. Azonban Nurat egyáltalán nem érdekli ez a fajta élet, noha youkaiok között él és nevelkedett, ő mégis átlagos emberi életet szeretne élni. Azonban rá kell arra döbbennie, hogy nincs választása. Csak úgy védheti meg azokat, akiket szeret, ha felvállalja valódi énjét, megbékél az erejével és a helyzetével.A döntését viszont néhányan a klánon belül és kívül sem nézik jó szemmel, nehezen fogadják el, hogy egy negyedvérben youkai vezesse az egész klánt. Szereplőinknek sok viszontagsággal kell szembenézniük, de Nura oldalán sok hű barát áll. Nagyon érdekes kis anime, a szereplők hátterére is gyakran kitér. Számomra kicsit nehezen indult be a sztori és kétszer is neki kellett ülnöm az első évadnak, de miután túljutottam a kezdeti nehézségeken, már azon kaptam magam, hogy a második évadot darálom.
Értékelés:


Otome Youkai Zakuro
Mit tennétek, ha youkaiokkal kellene élnetek? Ráadásul egy elég viharos történelmi korban? Ez az anime ilyen és ehhez hasonló kérdéseket bolygat és közben szórakoztat is. A youkai-ember viszony megjavítására és az elszabadult, megvadult youkaiok leállítására alapítják meg a Youjin-ügyi Minisztériumot, melynek tagjai különlegesek. A csapat egyik fele a sokak által elítélt youkai-ember hibrid lányokból áll, akik különleges erők birtokában vannak. Az osztag másik része pedig katonákból. Ennek a különleges társaságnak kísérhetjük figyelemmel a történetét némi humorral, drámával és romantikával fűszerezve. Azért nem kell óriási dolgokat várni tőle, de tetszett, hogy a youkai lányok és a katonák kapcsolatát, konfliktusát, előítéleteit is jól bemutatta. Aki kedveli a bishikkel teletűzdelt, komikus, olykor komolyabb hangvételű műveket, azoknak melegen ajánlom.
Értékelés:



Youkai Apartment no Yuuga na Nichijou

Inaba Yuushi szüleit elég korán elvesztette egy balesetben, így a rokonainál él. Ám úgy érzi, hogy csak kolonc a nyakukon, ezért egy olyan középiskolát választ,amelyhez egy kollégium is tartozik. Eddig minden szép és jó, de a kollégium leégett és a fiúnak nincs hová mennie, a rokonokhoz pedig nem akar visszaköltözni. Eldönti, hogy lakásvadászatra indul, de sajnos nincs túl sok pénze. Végül sehogy sem talál lakást, végső elkeseredésében egy padra ül. Ekkor egy kisgyerek siet a segítségére és elvezeti őt egy jó ajánlathoz. Azonban figyelmeztetik Inabát, hogy a kinézett házban szellemek laknak. A fiút ez nem érdekli, nem is veszi komolyan és beköltözik. Minden jó egy darabig, még enni is kap, a szállás egészen jól néz ki, csak hát... Ez egy youkai szálló. A fiúnak meg kell küzdenie a rá törő félelemmel, de végül legyőzi azt és nyitottabbá válik ezen fura teremtmények irányába.
Hogy mi lesz végül Yuushi sorsa a youkai szállón? Kiderül, ha megnézed. :)
Értékelés:




https://vegyes-bazar.blogspot.com/2019/04/youkai-anime-ajanlok-2.html#more

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése