2019. április 18., csütörtök

Youkai anime ajánlók #2

Elkészültem a youkaios anime ajánlóm második részével. 
ABC sorrendben fogok haladni az animékkel és mindet csillagokkal fogom értékelni egy 1-5-ig terjedő skálán. A pontozásban figyelembe veszem a történetet, a grafikát, a zenét és azt, hogy bennem milyen érzéseket váltott ki az adott mű. Így hát nagyon szubjektív lesz a lista és a pontozás, de remélem sikerül majd néhány jó animét megismertetni veletek.


Hoozuki no Reitetsu
Főszereplőnk Hoozuki, aki a japán pokol királyának jobb keze. Nagy szerepe van a pokol irányításában. Egy különösen karizmatikus, erős démon, aki hidegvérű, kegyetlen, de mindig képes meglepetéssel szolgálni. Megismerhetünk sok érdekességet a japán hiedelemvilágról, a pokol felépítéséről sok-sok beteg poénnal fűszerezve. A részek epizodikusak, de nem különösebben zavaró, hiszen minden új epizód tartogat számunkra valami érdekeset, vicceset. A készítők szépen odafricskáznak az európai és amerikai kultúrának is, de saját, japán felfogásukat sem kímélik. Persze érdemes olykor utána olvasni az említett szereplőknek, hogy teljes képet kaphassunk, de a Hoozuki no Reitestu egy nagyon élvezetes darab. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy már a 3. évada is lefutott. Nekem nagyon tetszik az opening, ami megadja az alaphangulatot a műhöz. Aki szereti a beteg, fekete humort, annak teljes szívvel ajánlom.
Értékelés:  


Inu x Boku SS
Ririchiyo egy különösen gazdag lány,akinek az ereiben youkai vér csörgedezik. Emiatt családjában sokat terrorizálták, nem szerették igazán. Főleg szolgák hada vette körül, de mind csak saját érdekéből cselekedett. Emiatt a lány felvett egy hencegő, idegesítő viselkedést, hogy megvédhesse magát. Ám ezen attitűd miatt nem tudott egyetlen egy épkézláb kapcsolatot sem kialakítani. Emiatt is dönt úgy,  hogy elköltözik az Ayakashi Kan nevű épület komplexumba, amiről az a hír járja, hogy csak a nagyon gazdag, különleges emberek lakhatják. Ám ez csak az álca: az itt lakók mindegyikének ereiben youkai vér csörgedezik. A lány itt próbál új életet kezdeni és mellé csapódik az új testőre Soushi Miketsukami is. Ririchiyo eleinte nagyon elutasítóan, bizalmatlanul kezeli a férfit, de idővel ez megváltozik. A grafika szép, a történet is érdekes. Számomra Miketsukami viselkedése volt rettenetesen irritáló. De ezt leküzdve egy egészen jó animét kaptam.
Értékelés: 

Kakuriyo no Yadomeshi
Tsubaki Aoi egy különleges képességekkel rendelkező lány: képes látni a youkaiokat. Apját nem ismerte, anyja pedig képessége miatt elhagyta kiskorában és a nagyapjára bízta a lányt. A nagypapi is rendelkezik a youkaiok látásának képességével és megtanítja Aoit úgy főzni, hogy az a youkaiok kedvére tegyen. Mivel nagyon szeretik a hasukat és egy finom ételt felajánlva kevésbé bántják az étek készítőjét.A lány nagyapja is meghalt nemrég, így egyedül kell megbirkóznia a fősikola és az élet adta nehézségekkel. Ám egy nap eljön érte egy különös youkai és elrabolja a lányt. Ez a youkai a Tenjin-ya mestere, aki azért hozta el az emberek világából Aoit, mert feleségül akarja venni a lányt. Hogy miért? Mert a drága nagyapó tetemes tartozást hagyott hátra és az unokáját adta biztosítékként. Szóval Aoinak bele kell mennie a házasságba, ám ehhez neki is lesz egy-két szava... Szerintem egy nagyon aranyos, néhol kicsit butácska anime. Az openinget nagyon megszerettem, a grafika nem a legszebb, de elmegy. A rengeteg gusztusos étel miatt garantáltan megkívántok valami nasit a sorozat nézése során. Itadakimasu!
Értékelés: 

Kamisama Hajimemashita
Momozono Nanami egy szegény sorban élő lány,aki egy nap arra ér haza, hogy a szerencsejátékfüggő apja ott hagyta őt, a házat pedig a behajtók elvitték a feje fölül. A csalódott lány egy parkban akarja tölteni az éjszakát, amikor arra lesz figyelmes, hogy az egyik fa tetején egy ember ücsörög. A férfit egy nagyon "veszélyes" kutya tartja sakkban, a lány pedig "megmenti" őt. Hálából a különös idegen meghallgatja a lány történetét és felajánlja régen üresen álló házát Nanaminak. Amikor  a lány a megadott címre ér, csak egy templomot talál tele youkaiokkal és egy zsémbes kitsunéval, Tomoe személyében. A különös idegenről kiderül, hogy a templom istene volt és a templommal együtt isteni hatalmát is átruházta a lányra. Ez eleinte nagyon nem tetszik Tomoénak és a többi youkainak, de Nanami kedves, kissé naiv személyisége meglágyítja még a legzsémbesebb youkai szívet is. Így éldegélnek tovább hőseink és egyre több youkaial ismerkedhetünk meg, miközben Nanami és Tomoe kapcsolata is egyre inkább elmélyül... A történet aranyos, a grafika nem nagy durranás, de alapvetően egy jó anime, aminek már a második évada is lefutott.
Értékelés: 


Kiitarou Shounen no Youkai Enikki
Ha valaki egy aranyos szösszenetre vágyik, akkor megtalálta a tökéletes animét. A hossza csak 12*4 perc, de kellemes kikapcsolódást nyújthat. A történetben Kiitarou egy veszekedés miatt költözni kényszerül régi otthonából és így talál rá egy házra, ahol youkaiok laknak. A házban egy Suzu nevű lány várja, ahol kiderül, hogy a fiú a ház mesterévé vált. Így éldegélnek tovább Suzuék és Kiitarou. Többet nem igazán szeretnék írni a történetről a rövidsége miatt. Aranyos, vicces kis sztori, egy kis délutáni/esti kikapcsolódásnak tökéletes.
Értékelés: 



Natsume Yuujinchou
A 6 évadot és sok OVA-t megélt Natsume Yuujinchou egy alap youkaios animének számít. Főszereplőnk Natusme Takashi gyerekkora óta látja a szellemeket/youkaiokat, ami számtalan kellemetlen szituációba keverte már. Szülei halála után sokszor költözik, egy ilyen újabb költözés alkalmával vidékre kerül távoli rokonaihoz. Itt sokkal több támadás éri a youkaiok részéről, épp egy ilyen támadó elől menekül, amikor találkozik egy különös macskaszerű lénnyel. A macska felvilágosítja a fiút, hogy a képességét a nagymamájától örökölte, akinek volt egy Barátok Könyve nevű gyűjteménye az általa ismert youkaiokról. A könyv segítségével próbálja a fiú megvédeni magát, de emiatt a könyv miatt csak még nagyobb slamasztikába kerül.
Az anime epizodikus, de sok érdekes történettel megismerkedhetünk. A grafika nem kiemelkedő, de a történet szerethetősége ellensúlyozza ezt.
Értékelés: 

https://vegyes-bazar.blogspot.com/2019/02/youkai-anime-ajanlok-1.html                                 https://vegyes-bazar.blogspot.com/2020/01/youkai-anime-ajanlok-3.html
                            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése