2018. február 28., szerda

Shoujo manga ajánló #3

Itt a cikksorozat harmadik és egyben utolsó része.Aki nem olvasta az első kettőt, az itt és itt megteheti. Az ajánlók nem fontossági sorrendben fognak haladni, hanem ABC szerint, mert a manga listám alapján készítem el ezt a bejegyzést és így egyszerűbb megjegyezni, hogy hol tartottam. Viszont minden alkotás kap majd egy pontot 1-5-ig, amit a történet,grafika,hangulat és a rám tett benyomás alapján fogok kiosztani.
Lássuk tehát Y-ig ezeket a műveket:

S.P.Y:
Nagi édesapjával karöltve összecsomagol és új életet kezd Tokióban. A lány apja karbantartói állást kap egy, az úszóiról híres iskolában és természetesen Nagi is vele tart.Főhősnőnk édesanyja ugyanis aranyérmes úszó volt, de elhagyta a családját, mikor Nagi kicsi volt. A lány elhatározta, hogy megtanul úszni, hogy majd egyszer ennek révén találkozhasson az anyjával.
Nagi végre célhoz ér és eljut a híres neves iskolába és bár a fiú koliban kénytelen élni, de minden nehézség ellenére boldog, hiszen végre megtanulhat úszni. Azonban az úszóklubba érve csak egy csapat henyélő srácot talál és azt a rossz fiút, akivel nemrég összetalálkozott. Kiderül, hogy a klub megszűnt létezni, de Nagi nem adja fel és minden áron meg akar tanulni úszni. Ebben segítségére lesz Aoi, a csapat ügyeletes bishi rossz fiúja is.
A történet nagyon aranyos, bár Nagi a tipikus üresfejű, csacska, "sohanemadomfel" shoujo főhősnő. Viszont a klisék ellenére is szerethető a manga, a rajzolása pedig egészen szép.
Értékelés: 4/5


Shinigami Lovers:
Miku egy teljesen átlagos lány, aki szeret manikűröket készíteni. Azonban ennek az átlagos életnek
hamar vége szakad, amikor a lány egy baleset miatt kómába kerül. Utolsó perceiben egy shinigami(halálisten) jelenik meg előtte, hogy teljesítse a lány utolsó kívánságát. Ám szegény még azelőtt meghal, hogy kívánhatott volna.
A shinigami Miku lelkét elviszi a túlvilágra, ám ott kiderül, hogy fatális hibát vétettek az adminisztrációs részlegen, mert a lánynak nem kellett volna meghalnia. Így aztán főhősnőnk visszatérhet az élők közé, de ennek a kis túlvilági kirándulásnak örökké megmarad a nyoma. Ugyanis élete végéig össze lesz kötve a shinigamival, a Tanatos Kedvese nevű lánc segítségével.
Ekkor veszi kezdetét Miku, az ember és Sei, a shinigami közös élete és románca.
A rajzolás nagyon egyedi és szép, a történet pedig igaz, hogy kicsit rövid, de annál tartalmasabb.
Értékelés: 3,5/5

Tonari no Shugoshin:
Rio elveszíti szüleit egy autó balesetben, így egyedül kénytelen gondoskodni az öccséről. Iskola után
mindig haza siet és ellátja az otthoni teendőket. Egy napon megakad a szeme egy bubi lapon, amit egy utcai árus árul. A lány megveszi a kártyát, mert abban reménykedik, hogy jó pénzért el tudja adni a neten. Hazaérve neki kezd a mosásnak, ám annyira fáradt, hogy a munka közben szinte azonnal elalszik. Álmában egy jóképű férfival, Lancelottal találkozik, akivel jól elbeszélget. Felébredve konstatálja, hogy ez csak egy álom volt, bár nagyon valóságos.
Azonban ezek után akárhányszor elalszik, mindig Lancelottal álmodik. Egy ilyen álom alkalmával egyezséget kötnek, hogy ha Rio bajba kerül Lance azonnal megmenti őt.
Gondolom sejthető, hogy az álmok nem feltétlenül "csak" álmok és hogy a rejtélyes kártyának is lesz szerepe még a történetben.
A történet érdekes és persze kellően romantikus is. Akadnak benne jó poénok és érdekes helyzetek. A karakterek is fejlődnek, mind lélekben, mind pedig a viszonyaikat tekintve. A rajzok is szépek, szóval mindenkinek ajánlani tudom.
Értékelés: 4,5/5

Wild Cats:
Kakei Ryuuichi kisgyerekként talált egy alom kiscicát az úton. Megsajnálta és hazavitte őket. A szülei szerencsére megengedték, hogy megtarthassa a kis jószágokat és itt kezdődik el Kakei és Cézár története. Az egyik cica ugyanis nagyobb és erősebb a társainál, amíg az évek alatt kiderül, hogy Cézár igazából egy nőstény oroszlán. Mivel emberek és házi állatok között nőtt fel, így nagyon
szelíd, talán túlságosan is.
Kakei ugyanis már középiskolás, ahol egy banda kifogta magának és állandóan ellátják a baját. Teszik mindezt azért, mert a fiú félvér.Cézár pedig csak ront a helyzetén, ugyanis nagymacska létére nagyon félénk, ügyetlen és jámbor. Amikor gazdája segítségére akar sietni csak kinevetteti magát és Kakeit is, aki haragszik rá nyámnyilasága miatt. A fiú elhatározza,  hogy felébreszti a macska ösztöneit, Cézárnak pedig az minden álma, hogy gazdája felesége lehessen.
A történet nagyon megkapó, végig Cézár szemszögéből követhetjük az eseményeket. A későbbiekben becsatlakozik egy kiskutya is a saját kis történetével és Cézár megtapasztalja majd a féltékenységet is.Igaz, hogy velem egy idős a manga, de ennek ellenére a rajzolása egészen szép, a történet pedig nagyon egyedi. Egy kellemes esti kikapcsolódást nyújthat, hiszen nem fogunk izgalmunkban szívrohamot kapni, de cserébe egy aranyos sztorival lehetünk gazdagabbak. :)
Értékelés:5/5

Yorugata Aijin Senmonten:
Rion egy elég izgága, minden lében kanál lány. A városban egyre több a gyanús eset, ugyanis sok fiatal lány tűnik el. Egyre rábukkannak és egyből arra a következtetésre jutnak, hogy vámpírok voltak a tettesek. Rion személyesen is érintett lesz az ügyben. ugyanis egyik barátnője is eltűnik. A lány talál egy névjegyet és a kártyán szereplő cím elvezeti őt egy host klubba. Persze a dilis lány egyből ráront kereszttel a kezében a klubban lévőkre, ám meglepetten tapasztalja, hogy az égvilágon nem történt semmi.
Viszont a host klub személyzetének nem tetszik, hogy egy fiatalkorú lány flangál náluk, így gyorsan ki akarják penderíteni onnan. Riont azonban nem olyan fából faragták, hogy csak úgy kitehessék a szűrét holmi host klubból. A maradása érdekében eltör egy méregdrága pezsgőt, így ott kell maradnia ledolgozni annak az árát. A célját elérte és próbál nyomozni az eltűnt barátnője után. Jó a szaglása, ugyanis a klubban dolgozó szépfiúk valóban vámpírok. A nyakán lévő különös jel pedig felkelti a vámpírok érdeklődését, azt suttogják, hogy talán ő Ellone. Ennyit árulok el a sztoriból, ugyanis nem túl hosszú a manga, így már bőven sok spoiler lenne Ellone kilétének felfedése.
Egyébként a történet izgalmas, bár nekem kicsit rövid. A rajzolással sincs különösebb gond, nekem kicsit furák néha az alakok. De aki szereti a vámpíros sztorikat, annak melegen ajánlom.
Értékelés: 3,5/5

Nos, ennyi lett volna ez a cikk sorozat, remélem voltak olyan művek, amik felkeltették az érdeklődéseteket. Ha tetszettek az ajánlók ne csüggedjetek, lesz még ilyen, csak más műfajú mangákat fogok bemutatni.

Köszönöm a figyelmet!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése